A varázslatos erdőről

2021.04.16. 17:07

Majdnem 60 diák nevezett az alkotói pályázatra 14 Vas megyei településről

Szinte az avar, a moha és a virágok illatát is érezni lehet a pinkamindszenti IKSZT kiállítóterében, annyi rajz, festmény, makett és fotó mutatja az erdő ezernyi arcát. Népszerű volt a Szentpéterfával közös alkotói pályázat.

Bakos Ágnes

20210416 alkotói pályázat zsűrizése, Laki László, Filipovics Rajmund, Novák Kata, Pinkamindszent, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az erdő mint ökoszisztéma – ez adta az immár harmadszor meghirdetett alkotói pályázat alapját. Verseket, szövegeket, zenei darabokat válogattak a szervezők, hogy inspirálják a gyerekeket. Sikerült: 58 diák 74 pályamunkáját zsűrizték, rajzok, makettek, fotók, de egy-egy vers és videó is érkezett összesen 14 Vas megyei településről Pinkamindszent és Szentpéterfa közös kiírására.

Nyolcéves a legfiatalabb és 14 éves a legidősebb pályázó. Az egyre inkább online világban megérinti a gyerekeket, fiatalokat az erdő, az még mindig tud varázslatos lenni, a gombákról, sátorozásról készült alkotások személyes erdei tapasztalatról tanúskodnak, ez is látszik a munkákon, mutatta Rajner Ágota szervező. – Fontos, hogy ebben a vírusos időben sikerült motiválni a gyerekeket, és az is, hogy Pinkamindszenttel megint szorosabbra fűztük a kapcsolatot – mondta Filipovics Rajmund szentpéterfai művelődésszervező.

A diákok bátor anyaghasználatát és kreatív kompozícióit emelte ki Novák Kata festőművész, akinek a zsűrizésben a művelődésszervezőkön kívül segítségére volt még Laki László vasvári fotós. Az erdőket, tisztásokat idéző alkotások néhány hétig maradnak Pinkamindszenten, aztán Szentpéterfán állítják ki azokat, utána üzletek kirakataiba kerülnek a legjobbak, és lehet, hogy Vas megye egy „természetes” helyszínére is eljutnak.

Kiemelt képünkön: Laki László, Filipovics Rajmund és Novák Kata szemlézte a munkákat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában