Frissen Vasból

2021.04.18. 07:24

Marad megyénkben a hűvös, borongós idő vasárnap is

Estefelé eső, záporeső valószínű, és megélénkülhet az északi szél.

vaol.hu

Időjáráss, 20210310, ut, Szomabthely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap borult lesz az ég. Eleinte délen, majd a délelőtti óráktól észak felé terjeszkedve egyre többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, az északkeleti határvidéken lehet a legmelegebb, a Dél-Dunántúlon a leghűvösebb.

Estefelé is borult marad az ég. Egyre inkább nyugaton és északon várható további eső, záporeső. A Dunántúl nyugati részén helyenként élénk lehet az északi szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 5, 9 fokról hajnalra 3, 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Térségünket dél felől egy mediterrán ciklon okkludálódott frontálzónája érte el, emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában