Online is nézhető

2021.04.01. 07:00

Mutatjuk a nagyheti szertartások időrendjét a Székesegyházban

A szertartások főcelebránsa Székely János megyéspüspök lesz.

vaol.hu

Húsvétvasárnap a jelzett 10 órás szentmisén kívül még 7.30-kor, délben, 18 órakor is lesz szentmise, de azokat már más atyák mutatják be.

A Szombathelyi Egyházmegye Youtube csatornáján a nagyheti szertartások élőben is követhetők.

A templomban kézfertőtlenítőket helyeztek ki, illetve a híveket a távolságtartás szabályainak betartására is figyelmeztetik szórólapok.

Az egyházmegye más településein élők számára az adott plébánia honlapja, Facebook-elérhetősége vagy a templomokban kihelyezett heti hirdetések nyújthatnak eligazodást, hogyan is alakul a nagyheti szertartások rendje az adott templomban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2021. március 5-én újabb rendelkezéseket hozott a járvány terjedésének megfékezése valamint a hívek, a papság, és az egész lakosság egészségének megóvása érdekében.

Ezeknek a rendelkezéseknek a lényege, hogy a Püspöki Konferencia a híveket egyetemlegesen felmenti a szentmisére járás kötelezettsége alól, ugyanakkor a nyilvános szentmisék továbbra is lehetségesek, amennyiben a járványügyi előírások (pl. távolságtartás) betarthatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában