Húsvét

2021.04.01. 07:00

Vidám fészekrablásra várják a kicsiket a Vas megyei faluban

Húsvétvasárnap délutánján a nyuszi megbízott segítői apró ajándékokat helyeznek el házaik előtt, és azzal várják a gyermekeket.

Polgár Patrícia

20210331 fészekrablás, Uraiújfalu, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az ünnepi meglepetések vasárnap délben kerülnek ki a házak elé épített fészkekbe és a kihelyezett kis tárolókba. A gyerekeknek pedig nem lesz más dolguk, mint délután útra kelni és keresni a nyúl ajándékait a Kossuth, a Bezerédi, a Szelestey és a József Attila utcában, illetve a szentivánfai falurészben. Az elvett ajándékokért cserébe a nyuszi csupán egy rajzot kér az ügyes kezű gyermekektől.

A leglelkesebbek már a hét közepén nekiláttak és elkészítették a fészkeket. Csonka Lászlóné Erika és férje egy óriási fonott, piros kosarat pakolt meg az ünnep alkalmából mindenféle jóval: csokoládék és cukorkák közül válogathatnak a fészekrablók. Egy másik kosárban hímes tojás, nyalóka és sütemény várja a kicsiket. Erika és László izgatottan készülnek a vasárnapra. Felújították azt a fából készült nyulacskát, ami már évek óta az ünnep részese náluk, évről évre új köntöst kap. Idén az árokparton jelzi majd a gyerekeknek, hol keressék az ajándékot.

Csonka Anita művelődésszervező, a fészekrablás ötletgazdája elmondta: rendszeresen tartja a kapcsolatot más települések kulturális munkatársaival, tőlük vette az ötletet. Anita kedvet kapott a megvalósításhoz, néhány uraiújfalusi család pedig örömmel támogatta a kezdeményezést, így összesen nyolc helyen várják majd a húsvéti nyuszi ajándékai az újfalusi gyerkőcöket.

Kiemelt képünkön: Csonka Lászlóné Erika telerakta a piros kosarat: vasárnap jöhetnek a gyerekek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában