visszatekintő

2021.05.09. 20:00

Elrajtolt az érettségi időszak, súlyos baleset Boba és Celldömölk közelében, kutyatámadás Csepregen – Ez történt a héten Vasban

Ezúttal is összegyűjtöttük az előző hét legfontosabb történéseit a megyéből.

vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Érettségi 2021

Hétfőn reggel – a járványügyi szabályok betartásával – országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adtak számot tudásukról. Majd következhetett a matek-, a történelem- és az idegennyelvi – angol, német – érettségi.

Brutális kutyatámadás Csepregen

Az eset hétfőn délelőtt történt a Barátság utca 7. szám alatti ház udvarán. Egy pitbull keverék kutya hosszú perceken keresztül marcangolt egy helyi férfit, akit végül csak a kiérkező rendőrök tudtak kiszabadítani a megvadult állat karmai közül. A támadásról bővebben ITT olvashat.

Gencsapáti kutyamenhelyre került a Csepregen embert harapott kutya
Fotó: Cseh Gábor

Hatalmas rudlit kaptak lencsevégre Kissomlyó közelében – videó

A népszerű vasi fotós, Garai Antal Atom abban a szerencsés helyzetben volt, hogy pont akkor vonult 150 szarvas Kissomlyó közelében, amikor ő éppen kirándult. Sikerült közel kerülnie az állatokhoz, ilyen részletesen ritkán láthatunk egy rudlit, legfeljebb, ha a saját szemünk előtt történik.

View this post on Instagram

 

Súlyos buszbaleset Boba közelében, mentőhelikopter vitte el az egyik sérültet – fotók, videó

Csütörtökön reggel súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt Boba közelében, ahol egy busz és egy személyautó ütközött össze. A részletek ITT találja.

Fotó: Horváth Balázs

Két ember meghalt, tizenketten megsérültek a celldömölki buszbalesetben – fotók, videó

Ugyancsak csütörtökön történt halálos kimenetelű baleset Celldömölk és Mersevát között délután, ahol egy busz és egy személyautó ütközött frontálisan. A személygépkocsiban ülő fiatal pár életét vesztette. A buszon 15 ember utazott, 10 embert könnyű sérülésekkel, két embert súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba, a többieket a helyszínen látták el. A tragikus balesetről ITT olvashat bővebben.

Új többségi tulajdonosa lehet a Haladásnak – Az egyik leggazdagabb magyar neve került szóba

Visszatérhet a magyar fociba Leisztinger Tamás, a DVTK volt tulajdonosa. A részletekről ITT olvashat bővebben.

Megkerültek a lopott virágok

Visszaszerezték a Menyhárt Mária szülésznő közösségnek szánt kiskertjéből ellopott virágokat az oladi lakótelepen. A kutyás hölgyek összefogtak, kinyomozták, ki vitte el, hol lakik, és elmentek a növényekért. Az erről szóló cikket ITT találja.

Újra szabad a pálya, nyitva vannak a múzeumok, színházak Vas megyében

A részletekről EBBEN a cikkben tájékozódhat.

Útfejlesztés: Szombathely fejlődésének záloga

Dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, valamint több nagyvállalat vezetője és közlekedési szakértő ült össze tegnap az ELTE SEK konferenciatermében. A részleteket ITT találja.

Egyetlen győzelemre van a Falco a bajnoki döntőtől

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének harmadik meccsén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely simán verte a Szegedet. Az újabb győzelmet fotókon is megörökítettük, a részleteket ITT találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában