Új létesítmény

2021.05.28. 13:10

Játszóteret és interaktív pajtát avattak Őriszentpéteren – fotók

Új létesítménnyel gazdagodott az Őrség fővárosa. A nemzeti park környezeti nevelési központjában a Harmatfű Erdei Iskola és Szálláshely mögött épült fel az a különleges mocsári élővilágot megjelenítő játszótér és a muraközi lófajtát bemutató interaktív pajta, amit tegnap vettek birtokba a település kisiskolásai.

Gyöngyössy Péter

Játszótér, 20210527, Őriszentpéter, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Átadták az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság (ŐNPI) új létesítményét tegnap. Az új játszóteret hamar birtokba vették az Őriszentpéteri Általános Iskola elsősei. A több különálló elemből álló játszópark egy valóságos mocsárvilágot jelenít meg. A fő motívum egy hatméteres fekete gólya, amiről csúszda indul. Az egyensúlyozó elemek tartóoszlopai a vizes élőhelyekre jellemző gyékény buzogányos példányait szimbolizálják. Az új pajtában a nemzeti park génmegőrző programjában kiemelt szerepet játszó muraközi lófajtával kapcsolatos kreatív játéktér nyílt.

Lajos Anna, az ŐNPI környezeti nevelője elmondta, hogy egy nemzetközi program támogatásából valósult meg a játszótér, mely remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek a szabad levegőn elégíthessék ki mozgás- igényüket.

Kiemelt képünkön: Középen hatméteres, fából készült fekete gólya áll

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában