konyhatündér

2021.05.13. 17:16

Két hittanóra között jelentkezett a népszerű televíziós főzőműsorba a celldömölki lelkésznő

A celldömölki származású lelkésznő, Pongráczné Győri Boglárka az RTL Klub Konyhafőnök című produkciójában méretteti meg magát.

Polgár Patrícia

Fotó: RTL Magyarország

Bár a hivatása elszólította szülővárosából, máig szoros kapcsolat fűzi a kaposvári evangélikus lelkésznőt Celldömölkhöz. Édesanyja jelenleg is Alsóságon él. Boglárka, mint mondja, nagyon sok Konyhafőnök-évadot végignézett már a családjával, mindig együtt szurkoltak a kedvenceiknek. Emellett a zsűri is nagyon szimpatikus volt neki. Olyannyira, hogy amikor elkezdte a szárnyait bontogatni a konyhában, akkor rendszerint Fördős Zé receptjeit hívta segítségül.

– Amikor a legutóbbi VIP- évadot néztük, a férjem felvetette, hogy miért nem jelentkezem. Akkor még úgy láttam, alkalmatlan vagyok a szereplésre, hiszen nálam sokkal ügyesebb és felkészültebb versenyzők is vannak. Aztán az év elején megláttam a felhívást, hogy lehet jelentkezni. Két hittanóra között, a hivatali időben el is küldtem a jelentkezésemet – meséli a lelkésznő. Sok gyakorlást igényelt részéről a versenyre való felkészülés.

– Alapvetően nem „fine dining” stílusban főzök otthon az ötfős család számára, ez kivitelezhetetlen is lenne. Azonban amikor csak tehettük a férjemmel, ilyen stílusú étterembe ültünk be – tudjuk meg Boglárkától. Hozzáteszi, a felkészülés alatt igyekezett olyan alapanyagokat beszerezni, amelyeket korábban még soha nem készített. Ezekkel gyakorolt, vizuális típus lévén ételfotókat is segítségül hívott. Bemutatkozó tányérjában szerette volna, ha visszaköszön a hivatása.

Báránygerincet sütött zöldfűszeres kéregben zellerkrémmel, vörösboros zselével, almamártással és paradicsomszósszal a tetején. Korábban nem készített még báránygerincet, tehát nem egy jól begyakorolt étellel állt a zsűri elé. Boglárka az első vallási pályáról érkező versenyző a műsorban. A lelkésznő szerint mind a stábtagok, mind a séfek nagy nyitottsággal álltak a hivatásához.

– Abszolút pozitív élményem van ezzel kapcsolatban. Semmilyen gúnyos megjegyzést nem tettek, rögtön tudtak kapcsolódni – magyarázza. Miután adásba került Boglárka első szereplése, rengeteg visszajelzés érkezett hozzá a gyülekezete részéről is. – Addig, míg az első rész le nem ment a tévében, csak a családom tudta, hogy jelentkeztem a műsorba. A férjem és a fiam a válogatóra is elkísért. Azóta a hívektől is érkeznek a pozitív visszajelzések, rengeteg üzenetet kapok, melyben leírják, mennyire szurkolnak nekem – számol be élményeiről.

Pongráczék második éve töltenek fel az internetre különböző témájú videókat Vlográczék néven. Olyan kérdéseket is felvetnek, amelyekről ez idáig az emberek nem mertek beszélni, de Balaton-kerülős, evangélikustemplom-bemutatós vlogot is töltöttek már fel csatornájukra. – Most arra gondoltunk, hogy jó lenne a Bibliát elővenni olyan könyvként, melyben különböző ételek vannak, inspirációforrásként szolgálva a különböző fogásokhoz. Június 1-jétől az ezzel foglalkozó Gasztro és Biblia elnevezésű videósorozatot indítjuk el online felületeinken – magyarázza.

Boglárka célja a műsorba való jelentkezéssel az volt, hogy megismertesse az embereket a női lelkészséggel, valamint hogy az egyházzal kapcsolatos, sokakban máig élő sztereotípiákat ledöntse, és megmutassa, hogy ők is hétköznapi emberek, akiknek ugyanúgy, mint bárki másnak, lehet hobbijuk. A verseny jelenlegi állása szerint Boglárka kötényt szerzett Sárközi Ákos csapatába, jövő héttől pedig szurkolhatnak neki a fődíjért való küzdelemben.

Kiemelt képünkön: Boglárka bemutatkozó ételében visszaköszönt lelkészi hivatása: báránygerinccel állt a zsűri elé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában