Heti összegző

2021.05.02. 20:00

Luxusingatlan Kőszegen, tánc világnapi videó, elhunyt Baumann Csaba – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: vaol.hu

Koronavírus szövődményeivel szállították kórházba az ismert Vas megyei rádiós műsorvezetőt

Farkas Beni április 1-jén került karanténba, akkor még csak kontaktszemélyként, a menyasszonya kapta el a koronavírust. Nyolc nappal később jelentkeztek nála az első tünetek (enyhe láz), sokáig magas lázzal küzdött, aztán sajnos megtörtént az, amitől félt, kórházba kellett szállítani. Jelenleg is a Markusovszky-kórházban ápolják, telefonon nyilatkozott lapunknak.

– Semmilyen lázcsillapítóval nem tudtam levinni a lázamat, tizenharmadikára már szinte mindig 39 fok fölötti volt. A háziorvosom azt mondta, mivel nincs más panaszom feküdjek és teázzak. Több egészségügyben jártas ismerősöm tanácsára vetettem egy véroxigénmérőt azzal is ellenőrizve az adataimat, amik eleinte rendben voltak – kezdte beszámolóját Beni. Teljes cikkünket ITT találja.

Valaki luxusingatlant Kőszegen? – Közel 200 millióért eladó a Halmai-villa

Nem hallott még róla? Nem baj, mindent elmesélünk, amit tudni érdemes. És persze megmutatjuk, amit látni kell!

„Vas megye, Kőszeg frekventált környékén eladó a város egyik ikonikus épülete, a Halmai-villa. 1516 nm-es saroktelken helyezkedik el a bruttó 264 négyzetméter alapterületű épület és a dupla garázs. A garázsban víz, riasztó és az erősáram is bevezetésre került. A villa két szinten, részben alápincézve (100 nm), klasszikus stílusjegyeivel minden ember figyelmét magára vonja. Az 1927-ben épült, közel 100 éves épület, nem esik műemlékvédelem alá. A főbejáraton túl, egy oldalsó és egy pincebejáraton keresztül is bemehetünk a villába. Az évtizedek során többször végeztek rajta kisebb-nagyobb átalakításokat, felújításokat. Az elmúlt egy évben, a jelenlegi tulajdonosok visszaállították szinte teljesen az eredeti állapotát, minden részletre odafigyelve. […]

Fotó: Ingatlanbazár

További részleteket IDE kattintva érhet el.

Elhunyt Baumann Csaba

Fájdalmas esemény ad alkalmat arra, hogy a Szombathelyi Főiskolai Sportegyesület visszaemlékezzen 60 éves történetének egy sikerekben gazdag évtizedére, az 1990-es évek korcsolyázó szakosztályi életére.

Egy évtized kiemelkedő gyorskorcsolyázó eredményeit idézik fel a Baumann Csabára emlékezés szándéka, aki a közeli napokban búcsúzott a földi léttől, itt hagyva szeretett feleségét és két kisfiát, s az általa ügyvezetett székesfehérvári Delta King KFT-t. Teljes írásunkat ITT találja.

Így teljesítették Vas megye táncosai a Jerusalema kihívást – videó

A pandémia miatt ebben az évben elmaradtak a tánc világnapi megszokott rendezvények is. De hogy mégse maradjanak táncos élmény nélkül, egy kis meglepetéssel készültünk kedves olvasóinknak.

Megkértünk néhány, a megye különböző pontjain tevékenykedő sikeres táncegyüttest, hogy táncoljanak el egy közös koreográfiát, amit teljesítettek is. Ki-ki a saját környezetében, saját közösségével. Nem véletlenül választottuk a dél-afrikai DJ Master KG dalát és az arra eltáncolt egyszerű koreográfiát. A Jerusalema kihívás az egész világon sok-sok millió követőre talált, munkahelyi, baráti közösségek csatlakoznak hozzá, hirdetve a szeretetet, a vidámságot, a vírus elmúlása után újrainduló világba vetett reménységet.

Az táncról készült videónkat IDE kattintva érheti el.

Két ember életét veszélyeztette egy építésvezető Rum közelében

Figyelmen kívül hagyta a kötelező biztonsági előírások betartását – kis híján tragédia lett a vége.

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Sárvári Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem biztosította a biztonságos munkavégzés feltételeit egy épület tetőszerkezetének bontása során, ami miatt két sértett leesett a tetőről 2019 áprilisában egy Rum közeli településen. További részleteket IDE kattintva érhet el.

Másfél éves kisgyerek zárta ki az erkélyre az anyukáját Szombathelyen, a tűzoltók segítettek

Szerda délután Szombathelyen, a Szent Gellért utca egyik tízemeletes épületéhez riasztották a tűzoltókat, ahol a tizedik emeleten egy másfél éves kisgyerek zárta ki véletlenül az erkélyre az anyukáját, aki nem tudott visszajutni a lakásba. További képek és részletek ITT érhetőek el.

Fotó: Horváth Balázs

Olvasóink ezen a héten nyomon követték Vas megye legfrissebb híreit, ahogy a folyamatosan frissülő koronavírus adatokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában