Nincs komoly változás a vasi napi esetszámokban

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt újabb 20 embert regisztráltak koronavírus-fertőzéssel megyénkben.

vaol.hu

Egy nő megkapja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját a gyöngyösi Bugát Pál Kórház oltópontján 2021. május 18-án.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Ahogyan arról korábban beszámoltunk folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 120 109 fő, közülük 3 539 868 fő már a második oltását is megkapta. 465 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 032 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 27 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 709 főre emelkedett.

1024 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Péntekről szombatra az elmúlt hét legmagasabb vasi esetszámáról számoltak be, azonban nem kell megijedni, a növekedés ezúttal sem számottevő: 20 vasi honfitársunkat vettek nyilvántartásba koronavírus-fertőzéssel, ami azt jelenti, hogy a járvány kezdete óta 23453 regisztrált esetet tartanak számon megyénkben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában