fejlesztés

2021.05.15. 19:00

Parkolókat újítottak fel és létesítettek Kőszegen – fotók

A kormány által biztosított 2,8 milliárd forint támogatásból folytatódott az út- és parkoló-felújítási program. Új térköves parkolót adtak át a Deák utcánál és 26 parkolóhely épült a Kiss János lakótelep belső tömbjénél.

VN

Fotó: Ohr Tibor

A Deák Ferenc utca 3. társasház előtt megvalósult a bekötőút, a járda és a parkoló teljes felújítása. A régi, elhasználódott 17 parkoló helyett új térköves parkoló épült. A kapcsolódó elöregedett járda helyét modern térköves burkolat váltotta. A bekötőút két aszfaltréteget kapott. A víznyelők átépítésével a korábbi vízelvezetési gondok is megszűntek. A 32 millió forintos beruházás januárban kezdődött, a munkák május elején fejeződtek be.

 

A Kiss János lakótelep belső tömbjében újabb parkolók létesültek. Az I. ütemben 2018-ban már megépült 19 várakozóhely után további 26 térkőburkolatú merőleges parkolóhelyet építettek, és egy kisebb, a parkolóhoz csatlakozó járdaszakasz is megújult összesen 19 millió forintból – tájékoztatott Básthy Béla polgármester. Örömmel fűzte hozzá: a parkolók felújítását követi majd a megközelítésükre szolgáló út felújítása is a programban.

Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: – Építsük együtt Kőszeget – erre kértünk felhatalmazást az önkormányzati kampányban. Kőszeg a megye egyik legalacsonyabb adóbevételű városa. Ezért nagyon sokat dolgoztunk, tárgyaltunk, egyeztettem én magam is a kormánnyal, hogy megteremtődhessenek a beruházások anyagi lehetőségei. Önerőből ugyanis mindez lehetetlen lenne. Amikor egy fejlesztés megtörténik, azt sokan már természetesnek veszik, azonban a háttérben nagyon sokat kellett lobbizni. Az eredmény egyre inkább megtapasztalható. A most zajló útépítésekkel és parkoló-kialakítással azt láthatják a városban élők, hogy Kőszeg építése már bizonyíték, nem ígéret.

Kiemelt képünkön: Fekete-Pataki Edit képviselő, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Básthy Béla polgármester a Deák Ferenc utcában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában