Életmentés az esküvőn

2021.05.31. 21:37

Táplánszentkereszti kastélyban tartott lakodalomban élesztették újra az egyik vendéget – fotók

VN

Táplánszentkereszten, egy kastélyban tartott lakodalomban történt a végül a gyors segítségnek köszönhetően szerencsésen végződött eset, amit az Országos Mentőszolgálat is megosztott Facebook-oldalán. Olvasónk beszámolója alapján a délután folyamán a polgári szertartás előtt tartott állófogadáson egy aprósüteményt nyelt félre egy idős vendég, aki félrevonult ezután, hogy a köhögéssel ne zavarja a többi vendéget.

Fotók: Olvasó

Sajnos nem sikerült a félrenyelt falatot felköhögnie, rosszul lett és leesett a székről is amin addig ült, de szerencsére ennek volt szemtanúja, pedig egy melléképület mellett történt viszonylag félreeső helyen. A vendégek és a személyzet azonnal a férfi segítségére siettek, egy orvos eltávolította az akkor már nem lélegző férfi torkából a megakadt falatot, és elkezdte az újraélesztést, míg mások mentőt hívtak. A kiérkező mentők folytatták az újraélesztést, ami végül sikeres volt, a férfit stabil állapotban szállították a szombathelyi kórházba, ahol megvizsgálták, de szerencsére néhány óra múlva már haza is engedhették.

A kastély személyzete és a szervezők Facebook oldalukon mondtak köszönetet mindenkinek, aki a sikeresen végződött újraélesztésben részt vett.

Ezek is érdekelhetik