utazó

2021.05.16. 07:00

Új sorozat indul a vasút rajongóinak – Az első rész a dízelmozdonyról szól

Ezzel kedveskedik a MÁV a vasútrajongóknak – a sorozatban ikonikus járműveiket mutatják be.

NA

Fotó: Origo

A közelmúltban indult, Vas­paripák című YouTube-sorozat első részének főszereplője a magyar vasúttörténet egyik „legkultikusabb” vontatója, a Nohab, mely sokak véleménye szerint a valaha volt „leggyönyörűbb” dízelmozdony – írja a tra­velo.hu.

A videóból megismerhetjük a jármű részletes felépítését, történetét, kiderül, miért hívják „buldogorrúnak”, és azt is megtudhatjuk, hogy mi köze a repülőkhöz, és miért váltotta ki a szovjet elvtársak rosszallását. A sorozat második részében a Nohabra mintegy válaszul született Szergejt ismerhetjük meg, mely bár nem számít ritkaságnak, mégis szintén sok rajongót szerzett az idők során a vasutasok körében. Az ­intró szerint a sorozat további részei­ben a Bendegúz, a Bivaly, a Bzmot, a Csörgő, a Gigant, a Szöcske, a Taurus és a ­Traxx névre keresztelt járművek is bemutatkoznak.

Kiemelt képünkön: A filmből megismerhetjük a jármű részletes felépítését, történetét, és az is kiderül, miért hívják „buldogorrúnak”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában