VN-információ

2021.05.20. 07:00

V. Németh Zsolt azon dolgozik, hogy megkönnyítse az Ausztriába ingázó magyarok határátlépését

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos munkálkodik azon, hogy megkönnyítse az ausztriai magyar munkavállalók határátlépését.

VN

Fotó: Facebook/V. Németh Zsolt

A közösségi oldalon megosztotta: a parlamentben tárgyalt – Németh Zsoltnak, az Országgyűlés Külügyi Bizottsága elnökének társaságában – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, kérte a támogatását az ausztriai magyar munkavállalók határátlépésének megkönnyítése ügyében.

A bejegyzés szerint a miniszter elmondta, hogy gőzerővel tárgyalnak az osztrák féllel, Magyarország már készen áll a nyitásra. V. Németh Zsolt reméli, hogy hamarosan megszületik az egyezség.

Lapunk kérésére az országgyűlési képviselő így kommentálta a hírt:

– Az a véleményem, hogy a legkeményebb, leghatározottabb fellépésre és hozzáállásra van szükség a Magyarországon használt vakcinák ausztriai elismertetése érdekében; a kínait már elismerték, az oroszt még nem. Az az álláspontom, hogy ha Ausztria ellenáll, mi se fogadjuk el az Ausztriában alkalmazott oltóanyagokat.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lazitanak-az-ausztriaba-valo-beutazas-eloirasain-4937956/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában