Frissen Vasból

2021.05.31. 10:19

Vasszécseny, a szerelem falva – fotók

Vasi alkotók műveiből nyílt kiállítás, bemutatkoztak a SZERelem ásványok és felavatták a lakatkaput – vasárnap egész napos programmal folytatódott a szerelem­falu-projekt a településen.

Cseh-Egyed Bernadett

20210530 Pődör György ásványgyűjtő, Szerelemfalu, kiállítás megnyitó, Vasszécseny, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Akrillal, fehér vászonra, szabadon választott témában alkothattak az élményfestés résztvevői vasárnap délelőtt. Tárczy Orsolya, a Pungor Ernő Művelődési Ház vezetője a hétköznapokban otthonában is tart ilyen foglalkozásokat, most Vasszécseny középpontjába, a falu szívébe várta a vállalkozó kedvű művészeket. Az ő ötlete volt az is, hogy különböző programokkal tovább népszerűsítsék a falut a szerelmespárok körében. – Az alkotás szeretete összeköt bennünket, kívánom mindenkinek, hogy találjon egy ilyen pontot az életében – fogalmazott.

A koronavírus-járvány miatt az igazi megnyitóra tegnapig kellett várni, de rögtön programsorozattal indítottak a szervezők. A művelődési házban vasi alkotók, többségében festők, szerelem és szeretet témájában készült műveiből rendeztek kiállítást. Zsolnai Zoltán polgármester a megnyitón elmondta, másfél év után ez az első alkalom, hogy közönséget fogad a ház. – Szeretnénk kiemelkedni a települések sorából, valamivel többet nyújtani az itt élőknek, az ide költözőknek. Erre tesz kísérletet a Szerelemfalu-projekt – tette hozzá. Szólt arról is, a kiállítás darabjai segítenek elmélyedni, elgondolkodni, az ide látogatók biztosan pluszenergiával távoznak majd.

Az érdeklődők megnézhették az esküvői köszönőajándék-gyűjteményt, folyamatosan gyűlnek a darabok a vitrinben, Pődör György pedig szerelemásványokat hozott a rendezvényre. Elmondta: összesen 13 témához kapcsolódó ásvány létezik, ő ezekből egy tucatnyit el is tudott hozni. Ezek a darabok nemcsak szépek, mutatósak, de a legtöbbnek különleges története, legendája is van.

A házasulandó párok egyik legnépszerűbb vasi helyszínén, az Ó-ebergényi kastélyban nyílt napot tartottak vasárnap. Addigra éppen elkészült a szerelemfalu legújabb vállalkozása, a lakatkapu is – már csak ezért is érdemes lesz Vasszécsenybe látogatniuk a szerelmespároknak.

Kiemelt képen: Pődör György a szeretet kristályát mutatja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában