utazó

2021.05.16. 07:00

Zavaró turistaáradat a Bokodi-tónál – A helyi horgászok már tiltakozó akciót is szerveztek

Az utóbbi években nagyon felkapott hely lett a Bokodi-tóra épült csaknem ötszáz stég, hálás fotótémát szolgáltatva a művészeknek és a turistáknak. A helyeik azonban nem örülnek ennek.

NA

Fotó: szallas.hu

A stégek tulajdonosainak elegük lett a turistaáradatból, ezért az Oroszlányi Horgász­egyesület kezdeményezésére összeültek, hogy megoldást találjanak a problémára.

2017-ben egy tiltakozó akció során már néhány horgász zárható vasrácsos ajtót is felszerelt az egyre szemtelenebb turisták megfékezésére – számolt be a kemma.hu.

– A turisták ugyanis sok esetben a magánszférát sem tisztelve bejárnak a stégekre fotózni. Ismeretes, a part mentén sem nyilvános illemhely, sem szemétgyűjtési és megfelelő parkolási lehetőség nincs – mondta Varju György, az egyesület elnöke, majd hozzátette azt is, hogy a nagy látogatottságú hétvégék után elég nehéz eltüntetni a nyomokat.

Lazók Zoltán polgármester javaslatként megemlítette egy parkolóval ellátott kilátó létrehozását, mely csodálatos panorámát és kiváló fotózási lehetőséget biztosítana az érdeklődőknek.

Kiss Sándor, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője mindezek mellett hozzáfűzte, hogy az elmúlt időszakban sok esetben intézkedtek szabálytalan parkolás, magánterületre való belépés, illetve jogellenes drónhasználat miatt a tó környékén.

Kiemelt képünkön: A Bokodi-tóra épült stég hálás fotótémát szolgáltat a művészeknek és a turistáknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában