Kőszeg

2021.06.26. 15:00

Díszoklevél a Vöröskereszttől

Elismeréssel jutalmazták a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház Vöröskereszt érdekében kifejtett tevékenységét a humanitárius szervezet magyarországi megalakulásának 140. évfordulója alkalmából.

VN

A díszoklevelet Pócza Zoltán igazgató vette át Esztergomban. A köszönet a sok-sok kőszegi véradó önzetlenségének is szól, hiszen az intézményben és a városban is fontos ügy a véradás, melynek szervezése a Vöröskereszt legfontosabb kőszegi feladata.

- Közművelődési pályám egyik első eseménye egy véradás volt – kommentálta az elismerést Pócza Zoltán. Akiket beszerveztem azt mondták, akkor adnak vért, ha én is. Így kezdődött.

A vár igazgatója azóta több mint 40-szeres véradó. Személyes érintettsége okán is megtapasztalta, mennyire fontos, hogy mindig rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű vérkészlet. Az élet úgy hozta, hogy fiának és feleségének is szüksége volt vérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában