Rábavidéki Szlovén Nyugdíjas Egyesület

2021.06.28. 07:00

Egy kellemes nap együtt – Nyugdíjasok Cepinciben, a határőrmúzeumnál

A szlovéniai Cepincibe látogattak a Rábavidéki Szlovén Nyugdíjas Egyesület tagjai, ahol a határőrségből átalakított múzeum környékén töltöttek el egy kellemes napot.

Tersztyánszky Krisztina

Kulturális műsor színesítette a programot

Fotó: VN

Lassan visszatér az élet a régi kerékvágásba a nyugdíjasegyesület háza táján is. A korlátozó intézkedések enyhülésével már tartott számukra egy fórumot Kissné Köles Erika szlovén parlamenti szószóló, s ekkor köszönték meg a korábban leköszönt elnökség munkáját is. Múlt vasárnap pedig a határon túlra látogattak, hogy ezzel is köszöntsék az önálló szlovén állam megszületésének 30. évfordulóját. A program szentmisével kezdődött, melyet Dejan Horvat celebrált.

Kulturális műsor színesítette a programot
Fotó: VN

A szertartáson az Apátistvánfalvi egyházi énekkar működött közre. Helena Jaklitsch, a határon túli szlovének minisztere és Iztok Fartek, Salovci község polgármestere köszöntötte a vendégeket. Kulturális műsor következett az MSzSz Porabski trió, a Trio Veternica és a Sto Ma Cas zenekar közreműködésével. Közben az ebéd is elkészült, s a továbbiakban zenével, beszélgetéssel folytatódott a délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában