jó, ha tudod

2021.06.06. 07:00

Érdemes most Szép-kártyával vásárolni horgászjegyet

Aki decemberig Szép-kártyával vásárol horgászjegyet, az akár vissza is nyerheti annak az árát, azt azonban nem árt tudni, hogy nincs sztornózási lehetőség.

VN

Fotó: VN/vasivizeken.hu

Magyarországon a horgászat az egyik legnépszerűbb szabad­idős tevékenység, így egyértelmű volt az az igény, hogy a horgászok is ki tudják használni a Szép-kártya vásárlási lehetőségeit. A kormány döntésének megfelelően a Szép-kártya jelenlegi három alszámláján – szálláshely, vendéglátás, szabadidő – lévő összegek között április 25-étől az év végéig szabad lett az átjárhatóság. Azt azonban fontos tudni, hogy ha a kiválasztott területi vagy kiegészítő horgászjegyet Szép-kártyával fizették, az a későbbiekben nem sztornózható és nem érvényteleníthető, így a vásárlásnál fokozott gondossággal célszerű eljárni.

Tavaly közel 100 millió forint értékben, mintegy 13,5 ezer horgászjegyet vásároltak Szép-kártyával, miközben a HORINFO területi jegy modulja 2021-ben a mai napig már több mint 220 ezer horgászjegyet forgalmazott, amelyek össz­értéke 3878 millió forint.

Hamarosan, július 1-jétől újabb vizek és jegytípusok is bekapcsolódnak az online értékesítésbe, így tovább bővül a lehetőség mindenki számára, hogy a nyári főidényben a horgászturizmust is támogatva, akár otthonról is bárki megvásárolhassa az általa választott fizetési móddal horgászjegyét a kedvenc vizére. Jelenleg 295 vízterület és vízterületcsoport több mint 1856 jegytípusa áll online vásárlásban rendelkezésre, köztük valamennyi jelentős állami tulajdonú vízterület, így a Balaton, a Tisza-tó, valamint a Duna és a Tisza, továbbá a Körösök vízrendszerének jegyei is. További jó hír, hogy megkezdték a HO­RINFO vízterületi és jegykereső moduljának felhasználóbarát fejlesztését, hogy tovább egyszerűsítsék a keresési és kiválasztási folyamatot.

Az országos horgászszövetség megköszöni azoknak a horgászoknak a türelmét, akik ha kényszerűen is, de türelemmel vártak a régi-új vásárlási lehetőség beindítására. Így azok számára, akik Szép-kártyával vásároltak vagy vásárolnak 2021-ben online módon területi horgászjegyet, nyereménysorsolást hirdetnek meg, amely a december 1-jéig megvásárolt jegyekre érvényes. A tárgyi sorsolást közjegyző jelenlétében tartják december első felében, ahol a vásárlók egyebek között éves országos összevont területi jegyeket, Magyar Horgász-előfizetéseket és horgászcikkeket nyerhetnek, összesen egymillió forint értékben.

Kiemelt képen: Mozsár Gábor egy 15 kilogrammos ponttyal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában