kitekintő

2021.06.19. 11:40

Fizetős lesz a parkolás Bécs minden kerületében

2022. március 1-től Bécs minden kerületében fizetős lesz a kültéri parkolás és a parkolóbérleteket, az idősávokat, valamint a parkolási szabályokat is egységesíti a főváros önkormányzata. A Bécsben bejelentett lakcímmel rendelkező személyek továbbra is havi 10 euróért válthatnak parkolóbérletet.

vaol.hu

Fotó: APA/HELMUT FOHRINGER

2022. március 1-től Bécs minden kerületében egységes szabályok vonatkoznak a kültéri parkolásra. A gépjárműveket hétköznapokon reggel 9.00 és este 22.00 óra között legfeljebb két órás időtartamra lehet leparkolni. A parkolóbérletek megváltásának lehetőségét a város egész területére kiterjesztik. A jelenleg meglévő bérletes kerületekhez jövőre Hietzing, Floridsdorf, Donaustadt és Liesing városrészeket is hozzácsatolják, Simmeringben pedig az egész kerületre kiterjesztik a fizetős parkolást – tudatta a magyarok.orf.at oldala.

A parkolójegyek és a parkolóbérletek ára jövőre sem változik. A bejelentett lakcímmel rendelkező járműtulajdonosok havi 10 euróért válthatnak bérletet, mely a város egész területére érvényes lesz. A 2022 márciusa előtt megvásárolt parkolóbérletek az új szabályok életbelépését követően az engedélyezett időszak lejártáig érvényesek maradnak és az újonnan kijelölt fizetős zónákban is használhatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában