Telt ház várható

2021.06.15. 14:51

Hajrá magyarok! – Vas megyében több helyszínen várják közös meccsnézésre a szurkolókat

Meccsnézős kajákkal készülnek a ma estére a vasi vendéglősök. Van, ahol már régen telt házat hirdettek, máshol akad még egy-egy hely.

Budai Dávid

Ma 18 órakor lesz a labdarúgó-Európa-bajnokság eddigi legizgalmasabb meccse, hiszen a magyarok a címvédő portugálok ellen lépnek pályára a Puskás Arénában. Nem csoda, hogy több vasi vendéglátóhely és intézmény is közös meccsnézéssel készül az eseményre. A vírus miatt akkora felhajtásra, mint öt évvel ezelőtt, nem kell számítani, több általunk megkérdezett vendéglátós ugyanis a beltéri kötelező maszkhasználat miatt lemondott a szervezett meccsnézésről, azt azonban nehéz elképzelni, hogy lesz ma olyan kocsma vagy étterem, ahol este a tévében nem a nemzeti tizenegyet mutatják majd.

A szombathelyi Május 1. sörözőben már péntek óta a parkolóban felállított sörsátorban várják a szurkolókat, eddig még nem volt soha telt házuk, a mai estére azonban már régen lefoglalták az összes asztalt. Az étterem vezetője, Szvoboda László szerint nagyon erős csoportban vagyunk, gyakorlatilag a világ legjobb csapataival sorsolták a magyarokat össze, így egy tisztes helytállással már elégedettek lehetünk. A szombathelyi Il Gallo Neroban is kikerült már a tévé a teraszra, ott a mai mérkőzéssel indítják az együttszurkolást. Tar Andrea felszolgáló 13 órakor még úgy nyilatkozott, akad még pár asztaluk, majd hozzátette, nagyon bíznak abban, hogy győzni fog a magyar csapat.

Közös meccsnézést hirdetett a kőszegi Portré Étterem és Panzió is, ahol kora délután szintén voltak még szabad asztalok. Vörösné Bálint Andrea üzletvezető elmondta, a mérkőzések napjain külön meccsnézős ételekkel is készülnek, mint amilyen a tapas vagy a burrito. Andrea egyébként nagyon bízik a csapatban, szerinte kettő egyre nyerni fogunk. A Sárvár Aréna kezdetektől fűti az Eb-lázat egy óriási, 15 négyzetméteres kivetítővel, amellyel a közösségi szurkolás élményét szerették volna elhozni a városba – tudtuk meg Vámos Zoltántól, a létesítmény vezetőjétől. Miután a terasz szabadtéren van, az időjárás és az adott meccs párosítása is döntő abban, mennyi vendég látogatja a szurkolói zónát.

A nyitómeccsen közel telt ház volt, és a többi mérkőzésen is sokan voltak, a mai magyar-portugálra azonban kibővített férőhelyszámmal várják az érdeklődőket, így este hozáávetőlegesen kétszázan szurkolhatnak együtt a nemzeti válogatottnak. – A 2016-os Eb-szereplés magasra tette a lécet a válogatott számára is, de meggyőződésem, hogy az ellenfelek súlyos eurómilliókat érő játékosait tudja majd ellensúlyozni a csapategység, a több mint 60 ezer fanatikus a Puskás Arénában és a sokmillió szurkoló a képernyők előtt. Ebben az esetben hasonló népünnepélyt várok az országban, mint öt évvel ezelőtt. Hajrá Magyarok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában