Tartós meleg

2021.06.19. 07:00

Hőségriasztás van!

A tartós meleg miatt kedden éjfélig hőségriasztást rendelt el Müller Cecília országos tiszti főorvos. A hét végén napközben akár 35 fokig melegedhet a levegő, helyenként a minimumok is 20 fok felett alakulnak.

Cseh-Egyed Bernadett

20210618 Hőségriadó van érvényben a hétvégén, Illusztráció, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, de a hőség bárkinél okozhat dekoncentrációt, kellemetlen közérzetet. Németh Klára, a FÉHE Kft. igazgatója elmondta: a fedélnélküliek körében is sok ilyenkor az egészségügyi panasz, fokozottan figyeljünk embertársainkra. – Fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, nagyobb veszélynek vannak kitéve a forró betonon elfekvők is. Ha valaki segítségre szorulót lát, tárcsázza az ingyenes 06 80 205 165-as telefonszámot – hangsúlyozta.

A szombathelyi önkormányzat közölte, nyitvatartási időben igénybe vehető a városháza légkondicionált földszinti aulája, több áruház közösségi tere. A városban található közkifolyók, ivókutak elérhetők, a GYSEV is vizet kínál az utasoknak.

Kiemelt képünkön: Ügyeljünk az UV-védelemre és a folyadékpótlásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában