felhőtlen jókedv

2021.06.06. 10:08

Kalandpályán a vépi gyereknapon – fotók

Szombat délután a művelődési ház udvarán volt minden, ami egy felhőtlen városi gyereknaphoz kell. Mindenekelőtt jó idő: az év eddigi legmelegebb napján tűzoltó-és rendőrautó-bemutató, légvár, csillámtetoválás, muffin, szörp, hot dog és más finomságok, gyerekdalok és kalandpálya hívták a családokat.

Tóth Kata

20210605 gyermeknap, Vép, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A tűzoltóautó erre a napra kijárt a garázsából, a szertár előtt bárki beülhetett, ahogy az új rendőrautóba is Kóbor Attila, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület vezetője, illetve Bíró István körzeti megbízott felügyeletével.

A kerítés mellett rögtön balról popcorn és vattacukor illata csábította a gyerekeket, szemben a légvár egy percre sem maradt kihasználatlanul. Sisakban, hámban mehettek végig a gyerekek függeszkedve a mobil kalandpályán. Trambulinon ugrálhattak, az árnyékban kézműveskedhettek, aki akart, azt megtanították a kötélverésre. Egész csapat gyerek gyűlt a Kölyökmentők örökbefogadható kiskutyái köré: mindenki a közelükbe akart férkőzni egy simogatásra.

A Katona pékségből édes péksüteményt kaptak a gyerekek, a művelődési ház dolgozói muffint sütöttek nekik és innivalót szolgáltak fel, az iskola szülői közösségének vállalkozó kedvű anyukái hot dogot gyártottak nekik. Nagy Julcsi és Kiss Gábor „Gabesz” duója gyerekdalokkal készült: olyanokat választottak, amelyekbe ritmushangszerekkel, énekkel a legkisebbek is be tudtak kapcsolódni.

A szemfülesek észrevették: a kultúrház udvarán a Tündérkertben javában érik a cseresznye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában