Vízhálózat

2021.06.18. 09:00

Most végzik a munka dandárját

Lassan nyolc hónapja történt meg a munkaterület átadása a Vasivíz Zrt. répcelaki telephelyén. A szakemberek most végzik a munka legjelentősebb részét: a telephelyen javítják a vízhálózatot. Az összesen három települést – Répcelak, Nick, Csánig – érintő munka várhatóan jövő év elejére ér véget. Eredményeképpen pedig jelentősen javul a térség ivóvizének minősége.

Polgár Patrícia

A múlt év októberében adták át a Vasivíz Zrt. répcelaki gépházának munkaterületét. Ezzel egy megközelítőleg másfél éves beruházás kezdődött meg a város és még két település, Nick és Csánig életében.

A százszázalékos uniós támogatottságú, közel 300 millió forintból megvalósuló ivóvízminőség-javító program legfontosabb eleme a vízmű gépházának felújítása – tudtuk meg. Ezenkívül tisztítóberendezéseket szerelnek be, valamint hálózati rekonstrukciót végeznek a városon kívül Nick és Csánig vízhálózatán is.

– Úgy is tűnhet, mintha bomba csapott volna a területre, hiszen a szakemberek most végzik a munka dandárját: zsaluzzák a tetőt, új csöveket, vezetékeket ásnak le a talajba a telephelyen belül – adott tájékoztatást a beruházásról Szabó József, Répcelak polgármestere. Hozzátette: – Ezzel párhuzamosan a helységek telepen kívül eső hálózatait is rekonstruálják: így hálózattisztítást és szerelvénycserét végeznek Répcelakon, Csánigon és Nicken is – tudtuk meg Szabó Józseftől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában