Bűntett

2021.06.01. 08:16

Négy kiskorú gyermeket molesztált a férfi egy Vas megyei településen, elítélték

A Vas Megyei Főügyészség szexuális erőszak és szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki négy kiskorú gyermeket molesztált 2019 nyarán és kora őszén egy Vas megyei településen – adta hírül a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Gyakori gondolata a bántalmazónak: hatalmában vannak a családtagjai, megalázhatja őket

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottat több éves ismeretség fűzte az áldozatok családjához, ezért a szülők megbíztak benne.

A vádlott különböző élethelyzeteket használt ki arra, hogy szexuálisan molesztálja a kislányokat. Előfordult, hogy a vádlott együtt játszott a gyerekekkel a játszótéren vagy, hogy egyedül maradt rövid időre a sértettekkel egy lakásban. A vádlott továbbá együtt nyaralt az egyik érintett családdal.

A legfiatalabb áldozat nyolc éves volt, a legidősebb pedig tizenkét éves múlt az elkövetéskor.

A Szombathelyi Törvényszék pénteken az ügyészi indítvánnyal egyezően elítélte a vádlottat, akire 12 év fegyházbüntetést szabott ki és végleges hatállyal eltiltotta őt minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, aminek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban áll.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be.

A Szombathelyi Törvényszék elrendelte a vádlott letartóztatását az ügyészség indítványára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában