Frissen Vasból

2021.06.21. 13:42

Régi idők járgányai Balogunyomban – fotók

Második alkalommal szervezték meg vasárnap a településen a Retró autó-motor kiállítást és találkozót.

Tersztyánszky Krisztina

20210620 II.Balogunyomi Retro Autó-motor találkozó, Balogunyom, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az ötletgazda két magánszemély: ifj. Kovács Tamás és Merőtei Sándor. Kezdeményezésüket az önkormányzat és az idén már több helyi vállalkozó és magánszemély is támogatta. A seregszemlére márkától függetlenül minden 1995 előtt gyártott járművet vártak. A tavalyinál már jóval nagyobb számú, összesen több mint száz szépen karbantartott gépkocsi és motor érkezett a volt iskolának helyet adó kastély udvarára, nemcsak Vasból, hanem a szomszédos megyékből is. Érdeklődőkben sem volt hiány. A legöregebb „szépség” egy Skoda Octavia volt a hatvanas évek elejéről, de voltak amerikai autók, Pannónia motorok is szép számmal. Több kategóriában meghirdették a járgányok szépségversenyét, és kis Polski-húzásban is bárki megmérethette magát.

De nem is a vetélkedés a lényeg ilyenkor, hanem a nosztalgia. A tulajdonosok számára pedig fontos ismerkedési, beszélgetési, akár csereberélési alkalom minden ilyen találkozó. A szervezők azt ígérik: lesz folytatás. Mindenképpen hagyományt szeretnének a rendezvényből.

Kiemelt képünkön: Második alkalommal szervezték meg a balogunyomi találkozót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában