beruházás előtt

2021.06.23. 17:00

Új otthont kaphat a körmendi kosárlabda klub

Rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze a körmendi polgármester hét elejére. A grémium egy napirendi pontot tárgyalt a nyílt ülés keretében: a helyi sportcsarnok kérdéskörét.

Markó Petra

Fotó: Archív/JT

Ahogy arról már beszámoltunk: a jelenlegi, Kossuth Lajos utcai sportcsarnok bővítési lehetőségének tervezésére a kormány mintegy 70 millió forintos támogatást nyújtott. Az előkészületi munkák során azonban világossá vált: a meg lévő sportcsarnok átalakítása, bővítése építészetileg nemcsak nehéz, hanem kifejezetten bizonytalan is, ráadásul a megemelt nézőszámhoz szükséges parkolók kialakítására sincsen elég hely a környéken.

Mindezt a városvezetés jelezte a Miniszterelnökségnek, majd felvetődött annak lehetősége, hogy inkább egy új sportcsarnok építésében kellene gondolkodni egy másik helyszínen. Erre olyan, a kellő méretű és a közlekedés szempontjából is megközelíthető terület alkalmas, amely nem mezőgazdasági besorolású – és a háromezer ülőhellyel rendelkező létesítmény a lakókörnyezetet sem zavarja. Így esett a választás egy, az északnyugati városrészen lévő benzinkút melletti területre. A beruházással kapcsolatos első lépések a testületi ülésen hozott döntésekkel megtörténtek.

– Közelebb kerültünk ahhoz, hogy egy új, multifunkcionális sportcsarnokkal gazdagodjon szeretett városunk, amely méltó otthona lehet majd a háromszoros magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes kosárlabdacsapatunknak – hangsúlyozta Bebes István polgármester, aki bízik a kormány támogatásában.

Kiemelt képen: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő kezdettől segíti a munkát. Itt Bebes Istvánnal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában