Egyszemélyes siker

2021.07.01. 07:00

A Déryné-programban érkezett Vépre A helység kalapácsa

A Déryné-programban érkezett múlt szombaton Vépre Petőfi Sándor hőskölteménye, A helység kalapácsa Besenczi Árpád előadásában és rendezésében.

VN

Fotó: VN/GYZ

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Besenczi Árpád egyszemélyes színházi produkcióját láthatták a nézők, akiket elbűvölt, elgondolkodtatott és meg is nevettetett, amit láttak, hallottak. A Jászai-díjas színművész remekelt az 1844-ben született műben, amely máig aktuális.

Az eposzparódia helyszíne egy falusi kocsma, ahol „szemérmetes Erzsók ötvenötéves bájai” megbabonázzák a „helybéli lágyszívű kántort”, viszont Erzsók szívéért a „helység kalapácsa” is verseng. Az eposzi jelzőkkel teletűzdelt humoros szövegből kiderült: a verekedésben alulmaradt a helység kalapácsa, vagyis a kovács. Besenczi Árpád elmondta: a darabbal rengeteg kistelepülésen lépett már fel határokon belül és túl. Vépen is vastaps fogadta.

Kiemelt képünkön: A művelődési ház színpadán Besenczi Árpád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában