Elvakította a nap

2021.07.04. 14:32

A síneken ragadt egy autó, a sofőrnek sikerült megállítani az érkező vonatot Jánosházánál

Vasárnap reggel egy BMW személyautó haladt Körmend felől Veszprém irányába, amikor a sofőr elmondása alapján a felkelő nap elvakította, emiatt későn vette észre Jánosháza közelében a vasúti átjáró pirosan villogó fénysorompóját és a lezárt állapotban lévő sorompót

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

A sofőr az autót a padkára kormányozta miközben fékezett, de a jármű megcsúszott és irányíthatatlanná vált, majd az átjáró mellett, a síneken állt meg. Az autó a síneken ragadt keresztben. A sofőr gyorsan kiszállt az autóból, elnézett jobbra és balra is, hogy honnét érkezik a vonat, majd amikor meglátta a távolban az érkező szerelvény lámpáit, abba az irányba kezdett futni a síneken, miközben integetett, megpróbált jelezni a mozdonyvezetőnek. Szerencsére a mozdonyvezető észrevette a férfit, majd erős fékezéssel sikerült is megállítani a szerelvényt időben, ami így nem ütközött az autónak. A BMW vezetője karcolásokkal megúszta az esetet.

Fotók: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában