várfesztivált is rendeznek

2021.07.23. 07:00

Augusztusban folytatódnak a turistacsalogató programok Sárváron

Irodalmi csörte, Vármeeting, folklórnapok és városfesztivál is lesz még a félidejéhez érkezett nyári programdömpingben. A Nádasdy-várban sorra kerülő augusztusi programokról az önkormányzat és a kulturális központ tartott közös tájékoztatót.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Második alkalommal rendez Irodalmi csörtét a Nádasdy Kulturális Központ július 30-tól három napon át. Az írók, költők, színházi személyek, színészek, bloggerek, filmesek találkozója sok szórakoztató programmal és előadással (többek közt Závada Pál, Háy János, Dragomán György, Szabó T. Anna, Kepes András, Haumann Petra, Karafiáth Orsolya, Hámori Gabriella, Benkő Péter) zajlik majd.

– A szépirodalmi események mellett gyermek és felnőtt színpadi darabokat is megtekinthetnek az érdeklődők – számolt be Molnár Andrea közönségkapcsolati csoportvezető.

A XX. Vármeeting Nemzetközi Motoros és Rockfesztiválra a Nádasdy-várban augusztus 5. és 8. között kerül sor. A jubiláló Vármeeting négy napján mások mellett fellép a Lord, a Hooligans, a Tankcsapda, a Pokolgép és a Kowalsky meg a Vega.

– A város fesztiváljai hozzájárulnak ahhoz, hogy Sárvár turisztikai vonzereje is visszatérhessen a vendégekkel együtt – mondta el dr. Máhr Tivadar alpolgármester.

A most jubiláló sárvári 40. Nemzetközi Folklórnapok öt napon át, öt nemzetiség táncait, zenéit, viseletét, szokásait mutatják be augusztus 13. és 17. között. – Ír nappal indul a fesztivál, melyet német, balkáni és latin est, végül magyar nap és a 100 Tagú Cigányzenekar koncertje zárja a programsorozatot – mondta el Ódor Viktória, fesztiváligazgató. Az egykor maga is néptáncos polgármester, Kondora István kiemelte, hogy a folklórfesztivál az évtizedek alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül, így vált Magyarország legrégebbi minden évben megszervezett fesztiváljává.

– 2018-ban Sárvár várossá avatásának 50. évfordulóján döntöttünk úgy, hogy legyen egy nyári fesztivál. A Sárvári Városfesztivált augusztus 18–21. között rendezzük, a helyszín a Nádasdy-vár lesz, ahol a közönség birtokba veszi a bástyákat, az udvarokat is. Izgalmas show-műsorok, látványelemek és nem utolsósorban igényes színpadi előadások várják majd az érdeklődőket – adott tájékoztatást Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ intézményvezetője.

Kiemelt képünkön: A Nádasdy-vár programismertetőjén dr. Máhr Tivadar, Takács Zoltán Bálint, Molnár Andrea, Ódor Viktória és Kondora István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában