Frissen Vasból

2021.07.23. 11:34

Az ellenzéki előválasztási bizottságban Ungár delegáltja a volt fideszes alpolgármester

Telefonos és Facebook-kampányban mozgósít Ungár Péter kampánycsapata egy mai Fő téri fórumra, ahol többek között Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is megjelenik. Csütörtökön szerkesztőségünkhöz olyan információk jutottak el, hogy a kampánycsapatban szerepet vállal Marton Zsolt korábbi fideszes alpolgármester is, ám ezt az érintettek tagadták. A történet azonban itt még nem ért véget.

VN

Ungár Péter: „A város nem cirkusz”

Fotó: Benkő Sándor

Telefonon és e-mailben toborozzák az embereket

Több olvasónk is jelezte, hogy telefonos megkeresésekkel és Facebook-üzenetekkel bombázzák Ungár Péter budai milliárdos kampánycsapatából. Bár az országgyűlési választások csak jövő tavasszal lesznek, az ellenzék már javában kampányol. Ma például utcafórumot tart Ungár Péter budai milliárdos.

Gyakori vendég mostanság Karácsony és Kunhalmi

A szombathelyi rendezvényen részt vesz Karácsony Gergely, az ellenzéki előválasztás miniszterelnökjelöltje és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Nemény András, Szombathely polgármestere.

Nincs ebben semmi különös, ilyen egy előválasztási cirkusz – gondolhatnánk -, ám olyan információk is eljutottak szerkesztőségünkhöz, amelyek szerint a telefonálók Marton Zsolt korábbi fideszes alpolgármesterhez köthetők.

Hetek óta téma, hogy elárulja-e az ellenzéki politikai közösséget Ungár Péter

Ismeretes, hetek óta terítéken a téma: megválasztása esetén elárulja-e az ellenzéki politikai közösséget Ungár Péter, és adott pillanatban átül-e a fideszes frakcióba. Ungár Péter ezt legutóbb az ATV szerda esti műsorában tagadta.

A volt fideszes alpolgármester neve is felmerült, megkérdeztük

Ezért is volt meglepő az információ: a telefonos mozgósítás kapcsán felmerült Marton Zsolt neve. Természetesen megkerestük az érintettet, az egykori fideszes alpolgármestert, aki „hülyeségnek” minősítette az információt, hogy szerepet vállalna a kampányban. Úgy fogalmazott: „Vendéglátással foglalkozom.”

Ismeretes, a baloldali helyi média 2019 őszén szívesen csámcsogott azon, hogy egykori fideszes alpolgármesterek – Marton Zsolt, Koczka Tibor és Molnár Miklós – a Pro Savaria színeiben indultak a Fidesz jelöltjeivel szemben az önkormányzati választáson. A szervezet végül egy mandátumot szerzett a közgyűlésben, ennek köszönhetően először Molnár Miklós, majd Koczka Tibor ülhetett be képviselőként. Marton Zsolt pedig a gazdasági és jogi bizottságban kapott külsős bizottsági helyet.

Ki lehet a kampánycsapatban?

Megkerestük Ungár Péter országgyűlési képviselőt is a témában, aki kérte, hogy az LMP sajtóosztályának írásban küldjük el kérdéseinket.

A sajtóosztály arról tájékoztatott: „Egy kampány során, egy politikai rendezvényt megelőzően egyfajta hagyománynak tekinthető a szavazók értesítése az eseményről, közkeletű nevén a mozgósítás: való igaz, hogy mi is éltünk az elmúlt napokban ezzel az eszközzel.”

Megkérdeztük, de arra már nem kaptunk választ, hogy kik telefonálnak a szombathelyieknek – szombathelyiek vagy budapestiek, vagy szombathelyiek és budapestiek is? Mint ahogy egyelőre úgy tűnik, az is titok marad, hogy szombathelyi kampányfőnökként ki felel az ellenzéki előválasztáson induló képviselőjelölt-jelölt Ungár kampányáért. Rákérdeztünk, azonban erre nem érkezett válasz. Mint ahogy arra sem, hogy a telefonálók önkéntesként vagy alkalmazottként, esetleg megbízási szerződéssel végzik feladatukat. Az LMP sajtóosztálya csak annyit közölt: „A mozgósítás során minden jogszabályt betartottunk.”

Milyen szerepe van Ungár kampányában az egykori fideszes alpolgármesternek?

Rákérdeztünk arra is, hogy milyen szerepet vállal Marton Zsolt, korábbi fideszes alpolgármester Ungár Péter kampányában, mire a párt sajtóosztálya azt válaszolta: „Marton Zsoltról már Önök is megírták egy korábbi cikkükben, hogy Ungár Péter delegálja a szombathelyi előválasztási bizottságba, ebben azóta sem történt változás.”

A válasz kapcsán újabb kérdéssel fordultunk a sajtóirodához, amiben egyrészt leszögeztük: lapunk korábban nem számolt be arról, hogy Marton Zsolt az LMP delegáltja a szombathelyi előválasztási bizottságban, ugyanakkor újabb kérdést küldtünk: „Miért az egyik önkormányzati bizottság külsős Pro Savariás tagját delegálta az LMP az előválasztási bizottságba?”

A kérdésre azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hende-csaba-uzent-ungarnak-nem-zorog-a-haraszt-ha-nem-fujja-a-szel-5137334/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ungar-peter-egy-trojai-falo-az-atv-kerdeseire-valaszolt-hende-csaba-5119289/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fidesz-az-ellenzeki-kepviselojeloltek-ossze-vissza-beszelnek-de-meg-az-osszegekkel-sincsenek-tisztaban-5087630/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nemeny-aktivan-kampanyol-karacsony-mellett-4937167/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában