olvasói panasz

2021.07.27. 10:00

Balesetveszélyes a kerékpárosoknak a szombathelyi Vízöntő és Muskátli utca kereszteződése?

Olvasónk felvetésének utánajártunk és talán egy picit sikerült is javítanunk a két keréken közlekedők biztonságérzetén.

VN

Ezúttal a kámoni városrészről érkezett egy megkeresés szerkesztőségünkbe a Vízöntő és a Muskátli utca kereszteződésével kapcsolatban, egészen pontosan a garázssor felőli oldalról van szó, amely nem túl biztonságos az arra kerékpározóknak. Olvasónk napjában többször is elhalad az érintett szakaszon és azt tapasztalta, hogy az Olad felől érkező bringások elég komoly balesetveszélynek vannak kitéve. Ugyanis a Vízöntő utca városhoz közelebb eső szakaszáról sok estben úgy esnek be az autósok a kereszteződésbe, hiába van ott a Stop tábla, a vonalon alig áll meg valaki. Pedig onnan már jól láthatóvá válnának a bringások is.

Olvasónk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy tudnánk-e legalább abban segíteni, hogy a Muskátli-Vízöntő kereszteződésében lévő bokros, cserlyés sort a terület tulajdonosa lenyírja, mert már az is sokat segíthet autósoknak, kerékpározóknak egyaránt – a gépjárművezetők legalább egy kicsit jobban ráláthatnának a kerékpárút Oladra vezető szakaszára és ugyanígy fordítva, az onnan érkező biciklisek is hamarabb felfedezik, ha a kereszteződés felé autó közeledik.

Nos, megkerestük az érintett területen tevékenykedő Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-t, hogy pontosan kinek a feladata a szóban forgó bokroknak a karbantartása, amelyek szemmel láthatóan régebben estek át fazonigazításon. Hétfőn elküldött kérdéseinkre ugyan választ nem kaptunk a szolgáltatótól, viszont örömmel konstatáltuk még aznap a késő délutáni órákban, hogy a sövény koronája eltűnt, egészen formás külsőt kapott, de ami ennél is fontosabb, hogy egy fokkal talán könnyebben kirajzolódik az Olad felől érkező biciklisek sziluettje.

Az igazi megoldást persze az jelentené, ha minden autós megállna a Stop tábla előtt, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában