A város értékei

2021.07.30. 07:00

Szentgotthárd legszebb arcát mutatják meg

A város értékeiről nyílt hagyományos és virtuális kiállítás tegnap a polgármesteri hivatal előcsarnokában.

Tersztyánszky Krisztina

Többéves hagyomány, hogy ezekben a vitrinekben a Szentgotthárdi Történelmi Napok előrendezvényeként helytörténeti bemutató nyílik. Ezúttal annak a nagyszabású munkának az eredményét láthatjuk, amit a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum keretében működő Honismereti Klub tagjai végeztek az elmúlt években, és az önkormányzat nyertes hungarikum-pályázata jóvoltából válhatott közkinccsé.

A kiállított anyag tematikus rendszerezésben mutatja be a város válogatott értékeit napi életünk, a rejtőzködő, kevesek által ismert műalkotások, a templomok, valamint az emlékhelyek kategóriájában. A tablók és a vitrinekben elhelyezett emlékek, tárgyak mellett a bemutatót virtuális kiállítás is kiegészíti.

A kiállítás megnyitóján Huszár Gábor polgármester egy 1832-es szerzetesi kiadványból idézett a várost méltató sorokat. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy egy nemzet értékpiramisának az egyes települések értékeire kell épülnie. Egy ilyen értéktárral egy település a legszebb arcát mutatja meg, s Szentgotthárd büszke lehet rá, hogy az élet számos területén rendelkezik kiemelkedő kincsekkel, amelyek összességükben a város karakterét megadják. A mai világban, amikor az identitásválság korát éljük, különösen fontos, hogy ragaszkodjunk értékeinkhez, őrizzük és erősítsük őseink szellemiségét – húzta alá a képviselő.

Kiemelt képünkön: Huszár Gábor és V. Németh Zsolt a tárlatmegnyitón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában