Igazi ékszerdobozzá vált

2021.07.05. 20:00

Új üvegablakok is kerültek a kemestaródfai templomba – fotók

Dr. Székely János megyés püspök ünnepi szentmise keretében szentelte fel vasárnap a felújított Sarlós Boldogasszony-templomot, amely új üvegablakaival a környék kis gyöngyszemévé vált.

Tersztyánszky Krisztina

A szomszédos községekből is sok hívőt vonzó alkalmat a templom előtt felállított sátorban tartották meg. A megyés főpásztor szentbeszédében az otthon és a templom egymást erősítő szerepéről beszélt és arra kérte a megjelenteket, hogy engedjék Isten fényét eljutni otthonaikba és a kisgyermekekhez is.

A szertartás végeztével Takó Gábor polgármester szólt az elvégzett munkálatokról. Az 1914-ben emelt templomot legutóbb 2008-ban renoválták, akkor azonban nem jutott pénz a nyílászárók cseréjére. 2020-ban Magyarország Kormánya 13 millió forint támogatást juttatott az egyházközségnek, amiből megvalósult a kicsiny templom külső vakolása, új lábazat, bádogozás és térkövezés készült.

A három nagy üvegablak cseréje során a megújult keretekbe a három nyugat-magyarországi boldog, Apor Vilmos, Batthyány-Strattmann László és Brenner János portréi kerültek. A szentelésen részt vett az üvegablakok készítője, a szlovákiai Soós Csilla is, akinek munkáját a polgármester külön megköszönte. A megyés püspököt pedig máris meghívta jövő nyárra, amikor a Miród-forrás búcsújáróhely felszentelésének huszadik évfordulóját ünneplik.

Végül Majthényi László megyei közgyűlési elnök szólt a megjelentekhez, gratulálva a helyi közösségnek.

Kiemelt képünkön: Dr. Székely János megyés püspök szentelte fel a templomot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában