Frissen Vasból

2021.07.11. 07:17

Vasárnap gyakran gomolyok takarják el a napot, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok Vasban

Ezzel együtt a hőmérséklet így is 30 fok körül alakul napközben.

vaol.hu

Tavaly nyáron még nem, de most legalább öt méter távolságot kell tartani

Forrás: VN-Archív

Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és szórványosan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Főleg az ország északi, északkeleti felén felhőszakadás is lehet. A változékony idő ellenére igazi nyári meleg várható 27-33 fokos maximumokkal. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg – olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de az arra érzékenyeknél melegfront jellegű tünetek, úgy mint fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. A szórványosan kialakuló zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.Náluk gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában