A millióit is elkobozták

2021.07.03. 18:15

Veszprémben futtatott lányokat, hét évet kapott érte

Sokszoros milliomos lett egy férfi lányok futtatásából. A törvényszék jogerősen hét év fegyházra ítélte.

feol.hu/vaol.hu

Az ítélet szerint a sonkádi, büntetett előéletű V. Zsigmond megállapodott egy lánnyal, hogy prostitúcióból tartja el kettőjüket. Mivel a fővárosban drágák voltak az albérletek, Veszprémbe jöttek, ahol egy panelházban vettek ki szobát tavalyelőtt tavasszal. Az örömlány hétköznap átlagosan hat, míg hétvégén 10-15 vendéget fogadott. Fél óra együttlétért 15 ezer, egy óráért 20 ezer forintot kért, amit rendre elvett tőle 48 éves „fiúja”. A bíróság számítása szerint öt hónap alatt a férfi több mint 11 millió forinttal lett gazdagabb. Amikor a lány azon a nyáron elszökött tőle, a vádlott 28 éves fia visszavitte a lakásba - tudta meg a feol.hu.

Ebben az időben egy 15 éves lány is „szolgálatba állt”, aki érzelmileg kötődött a vádlotthoz. Ő ugyanannyit kért a szolgáltatásért, mint kolléganője, igaz, ő megtarthatta keresete felét. Pár hónap alatt 720 ezer forintot adott át a vádlottnak. Az év augusztusában a másik lányt megkérte V. Zsigmond, hogy hozza fel Audijából a gázriasztó- és flóbert kaliberű fegyverét. Percekkel később a lány fejéhez nyomta a forgópisztolyt, majd azt mondta: amennyiben estére nem tesz le az asztalra 50 ezer forintot, végez vele. A lány megijedt és berohant a rendőrségre, ahol feljelentést tett.

A férfit másnap őrizetbe vették. Ezután a szabadlábon védekező fia megfenyegette a lányt, hogy ne tegyen vallomást, illetve amit addig elmondott a nyomozóknak, vonja vissza, különben megöli.

A Veszprémi Járásbíróság döntését a vádlott megfellebbezte, így a végső szót a törvényszéken mondták ki. V. Zsigmondot kerítés, kitartottság, gyermekprostitúció bűntettében, valamint lőfegyverrel visszaélés, zsarolás bűntettének kísérletében találták bűnösnek, amiért hét év fegyházra és 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Ezenkívül 12 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el a bíróság a vádlottal szemben. A fiát prostitúció elősegítésének bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt másfél év börtönre ítélték, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztették. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában