Figyelmeztetés

2021.08.10. 17:00

A vasút nagyon izgalmas, de nem játszótér!

Tilos a vonatot megdobálni, tárgyakat helyezni a sínekre, és nem szabad a vonat tetejére mászni – erre is felhívja a figyelmet kampányában a MÁV-Csoport. A szülők közreműködését kérik.

Vas Népe

Fotó: pixabay.com

A nyári szünidőben nagyobb valószínűséggel „játszanak” elfoglaltság után kutató fiatalok a vasúti töltéseken, álló szerelvényeken. Ez azonban az üzemi területen nemcsak tilos, hanem önmagukra, az utasokra, valamint a vasúti közlekedésre nézve is életveszélyes cselekedet, hívja fel a figyelmet honlapján és a közösségi médiában is legújabb kampányában a MÁV-Csoport.

Mint írják a közleményben: a vasút veszélyes üzem, évente átlagosan hatvanan halnak meg, mert nem a kijelölt helyeken mennek át a vasúti síneken. Éppen ezért arra figyelmeztetnek: fontos a szabályok betartása, a biztonságos közlekedés, mert mindenkit hazavárnak. Arra kérik a szülőket, hogy hangsúlyosan hívják fel gyermekeik figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára, valamint az elsőre ártatlannak tűnő játékok életveszélyes következményeire. Magyarázzák el gyerekeiknek, hogy a vonatokat tilos megdobálni, nem szabad tárgyakat helyezni a sínekre vagy éppen a vonat tetejére mászni, és, hogy az életük többet ér, mint egy mobiltelefonra kapott vagy onnan küldött új üzenet. Akik bűncselekményt észlelnek, azok haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon, kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában