Magyar Falu Program

2021.08.11. 07:00

Az összefogással játszóteret építhettek Vasasszonyfán

Ötmillió forintot nyert a játszótér létrehozására a Magyar falu programban a vasasszonyfai önkormányzat, amihez másfél millió forint önerőt is tettek.

VN

Katavics András polgármestertől megtudtuk: odafigyelnek a kisgyermekes családokra, megbecsülik a gyermekvállalást. Ezt érezhetik az itt lakók, az idelátogató kismamák, gyermekek, családok is, akik a szép, új játszótéren együtt játszhatnak. A kormány családokat támogató programjainak és a felelős szülőknek köszönhetően egyre több gyerek születik, jelenleg hatvan 14 év alatti gyermek lakik a faluban, és reménykednek, hogy egyre több fiatal házaspár fog beköltözni.

A játszótérre költött összesen 6,5 millió forint lehetővé tette, hogy az új játszóeszközökön kívül megújuljon a kerítés, a növényborítás, és a játszótéri bútorok, kiegészítők is praktikusan tudják szolgálni az ifjúság fejlődését, valamint a felnőttekét is, hiszen két új fitneszeszközt is beépítettek.

Ágh Péter országgyűlési képviselő kifejtette: a falunapon átadott szép játszótér láthatóan tetszett a gyerekeknek. Vasasszonyfa a faluprogram révén korábban orvosi műszerekre és közterületet rendben tartó eszközökre, gépekre, valamint közösségszervezésre is kapott forrást. Szintén kormányzati támogatásból 462 millió forint értékű közúti fejlesztés zajlik, amely érinteni fogja a településen átvezető utat is.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter országgyűlési képviselő, Katavics András polgármester, Számedli Cecília Éva jegyző a szalagátvágásnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában