gyász

2021.08.03. 18:26

Elhunyt Dobrádi György, a Savaria Történelmi Karnevál emblematikus szereplője

Szinte elképzelhetetlen volt nélküle a históriás játékok legfelemőbb eseménye, a felvonulás. Dobrádi György díjugrató versenyző, a Dobrádi Lovas Klub elnöke 2020-ban történt súlyos autóbalesete következtében, hosszú hónapokig tartó kóma után életének 65. évében hunyt el.

vaol.hu

Fotó: Savaria Történelmi Karnevál

„Minden évben ott voltál, pontosan, beöltözve, felkészített lovakkal, ellenőrzött, ha szükséges volt, kijavított bigával, hol igazságügyminisztert, hol Kossuth-díjas színházalapítót, hol szépségkirálynőt vittél a kétlovas kocsin, ha kellett, vártál az esőben, higgadtan, nyugodtan, mindegy, hogy vihar közelített épp, vagy rekkenő volt a hőség.

Alázattal, fegyelmezetten végezted a munkádat, akkor is, amikor éppen hogy csak fizetni tudtak neked a szervezők, akkor sem reklamáltál, amikor a lehetetlen pénzügyi helyzetben késett a kifizetés.

Számíthattunk rád bármiben, ha az utolsó pillanatban kellett valahonnan még szalmabálákat szerezni, ha éjjel kellett bigát szerelni, ott voltál és segítettél” – olvasható a Savaria Történelmi Karnevál hivatalos Facebook-oldalán.

Dobrádi Györgyöt búcsúztatóját ma tartották a bozsoki templomban, temetése augusztus 12-én a délutáni órákban Daruszentmiklóson szülei sírjánál lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában