Frissen Vasból

2021.08.27. 07:00

Év Fája: még lehet szavazni Herény Erzsébet-hársaira

Korábban beszámoltunk róla, hogy az idei Év Fája versenybe 28 jelölés érkezett, amelyek közül 11-et – köztük a herényi Erzsébet-hársakat – juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije. Október 1-ig lehet szavazni.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN/HKSE

A Gothard-kastély előtt álló hársakat a meggyilkolt Erzsébet királyné, Sisi emlékére ültette Gothard Sándor 1898ban. Az akkor elültetett 21 fából ma 10 áll a Béke téren, amit korábban Erzsébet térnek neveztek. Az Év Fája verseny szavazása a félidejéhez érke

zett. A herényi facsoport tegnap 14 órakor a hetedik helyen állt 350 szavazattal.

Egyelőre úgy tűnik, nem kezdődött el a szavazási dömping, hiszen a hatodik helyen álló fa 557, az ötödik helyen álló pedig 650 szavazattal előzi meg a szombathelyi jelöltet. A pillanatnyilag negyedik helyen álló martfűi mesefa is csak 669 szavazatot kapott. Harmadik 731 szavazattal a Decs község határában álló hárs, a Mausz-fa. Második a perkátai nagy tölgyfa 1605 szavazattal. Egyelőre első helyen a debreceni Csokonai Színház udvarán álló csüngő japán akácok állnak 1909 szavazattal.

Kiemelt képen: Az Erzsébet-hársakat Sisi emlékére ültették

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában