siker

2021.08.31. 08:12

Ezüstérmet szerzett a szombathelyi Bolyai-iskola diákja a juniorok informatikai diákolimpiáján

Németh Marcell, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója az ezüstérmet érő 27. helyen végzett az eJOI 2021-en.

vaol.hu

Minden korábbi évnél jobban szerepelt a világ harminc országának 15 és fél éves, vagy ennél fiatalabb diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI) a magyar csapat: a hazai diákok egy arany-, egy ezüst-, és három bronzéremmel távoztak a megmérettetésről.

A 2021-es eJOI-t Románia rendezte meg augusztus 24. és 28. között, de a globális járványhelyzet miatt a diákolimpikonok az interneten keresztül kapcsolódtak be a versenybe. Idén összesen nyolc magyar diák vett részt a két delegációban: négyen hivatalos meghívottként, négyen pedig gyakorló csapattagként kapcsolódtak a megmérettetésre Miskolcról. Mindkét delegáció tagjait a Neumann Társaság tehetséggondozási szakosztályának munkatársai készítették fel a versenyre.

Az eJOI 2021-en érmet szerzett mind a négy hivatalosan induló magyar diákolimpikon:

Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmes lett, a 4. helyen végzett (A versenyre Csató Endre, az online részvételnek helyszínt biztosító gimnázium informatikatanára készítette fel.)

Németh Marcell, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója az ezüstérmet érő 27. helyen végzett

Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója a bronzérmet érő 30. helyen végzett

Fülöp Máté, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója ugyancsak a bronzérmet érő 35. helyen végzett.

Az eJOI a tizenöt és fél éves vagy annál fiatalabb diákok informatikai versenye – jó eséllyel sokuk nevével találkozhatunk majd a következő évek megmérettetésein, így a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI 2023) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában