Jobbá tenné a világot

2021.08.12. 07:00

Gaján Réka, a Bolyai diákja a szombathelyi Zonta klubot képviselte a nemzetközi versenyen

Harmadik lett Gaján Réka, az ELTE Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium 12. osztályos tanulója egy nemzetközi versenyen, ahol a Szombathelyi Zonta Klubot képviselte. A témája az volt, hogy az önkéntes munka milyen hatással van a közösségre.

VN

Gaján Réka tudja, hogy milyen jó érzés segíteni

Fotó: Cseh Gábor

Gaján Réka egy civilekkel foglalkozó online portál főszerkesztő-helyettese, és büszke arra, hogy a fiatal szerkesztőségi csapat számára mennyi lehetőség nyílik. Sok mindenben ki tudják próbálni magukat, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek ahhoz, hogy pontosan körvonalazni tudják, mit is várnak a jövőtől, és másoknak is segíteni tudjanak abban, hogy magukra találjanak, megfelelően el tudjanak helyezkedni, mert ebben az életkorban sok kérdéssel, kétséggel kell szembenézni. Ő maga is folyamatosan tapasztalja a közösség fel­emelő erejét és azt, hogy milyen érzés segíteni.

Gaján Réka tudja, hogy milyen jó érzés segíteni
Fotó: Cseh Gábor

– Tudom, nem nagy divat az önkéntes munka, pedig rengeteget hozzá tud tenni az ember életéhez. A mi szervezetünkben remek a csapat, és azt a munkát végezhetem, amibe szívemet-lelkemet beletehetem, hiszen az írás az a dolog az életemben, ami mindig boldoggá tesz – fogalmazta meg gondolatait Réka a saját önkéntes munkájáról. A zontás nemzetközi versenyről pedig elmondta: örül a harmadik helyezésnek, de még jobb volt találkozni olyan fiatalokkal, akik jelen vannak a közéletben, és átélhette azt, hogy nem egyedül van, aki elkötelezte magát a segítségnyújtás terén.

– A díj megerősített abban, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, és lendületet adott ahhoz, hogy próbáljuk meg jobbá tenni a világot, akkor is, ha százezren mondják, hogy ez nem karrierlehetőség, de a csapatunkból nem egyedül tűztem ki célul, hogy ha csak kis lépésekkel is, de szebb hellyé tesszük a világot – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában