behajtottak

2021.08.15. 07:00

Röpködtek a vasúti sorompók csapórúdjai Vasban

Vépnél és a Szombathely-Sárvár vasútvonalon is a tilos jelzés ellenére hajtottak az átjáróba.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció/HI

A járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki a vád szerint 2021 júniusában a 86-os számú főút és a Szombathely-Sárvár vasútvonal fél- és fénysorompóval biztosított szintbeli kereszteződésébe a fénysorompó tilos jelzése ellenére személygépkocsival behajtott, nekiütközött a félsorompó csapórúdjának és letörte azt – tudatta a Vas Megyei Főügyészség.

A járási ügyészség ugyancsak közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt állította bíróság elé azt a nőt, aki a vád szerint 2021 júniusában a Vép, Kassai utca és a Szombathely-Budapest vasútvonal fél- és fénysorompóval biztosított szintbeli kereszteződésébe a fénysorompó tilos jelzése ellenére személygépkocsival behajtott, nekiütközött a félsorompó csapórúdjának és letörte azt.

Az eljáró ügyészség a vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A járásbíróság a vádlottakat az ügyészi indítvánnyal egyezően pénzbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában