nem kértek belőle

2021.08.05. 07:00

Sárkányhajók segítség nélkül – Szombathely ezúttal nem támogatja a fesztivált

Egy év kihagyás után 8. alkalommal rendezik meg a Sárkányhajó Fesztivált a hétvégén a Csónakázó-tavon. Mintegy 21 legénység száll vízre, a hagyományok szerint kétszáz, illetve kétezer méteres távon indulnak.

VN

VII. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztiválon a Csónakázó-tónál, 20190803, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Néhány év alatt fontos közösségi eseménnyé, családi programmá nőtte ki magát a Sárkányhajó Fesztivál Szombathelyen. Igazi látványosság, amint a sárkányfejjel és -farokkal díszített hajók beköltöznek a város zöld szívébe. Tavaly részben a pandémia miatt elmaradt, idén, ha nehezített körülmények mellett is, de megtartják az eseményt.

– A nevezők és a nézők részéről is egyre több lett az évek alatt az érdeklődő, ezért korábban az önkormányzat anyagilag is támogatta a programot. A jelenlegi városvezetők válaszára a mai napig várunk, de önerőből és az emiatt megemelt nevezési díjakból fedezzük a költségeket – mondta el Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke.

A szükséges engedélyeket megkérték és megkapták, pénteken érkeznek a csapatok a Csónakázó-tóra. A délutáni edzést, felkészülést követően a futamok szombaton reggel kezdődnek – kétszáz, illetve kétezer méteren. Utóbbi különlegessége, hogy ennek teljesítéséhez többször meg kell kerülniük a szigetet a versenyzőknek.

Kiemelt képen: Pénteken újra benépesül a Csónakázó-tó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában