okosodtak

2021.08.06. 07:00

Sétálj, túrázz, szórakozz, úgy, hogy a természetben kárt ne okozz! – Erre ösztönözték a gyerekeket

Ismerd meg a vadászokat, járj erdőn-mezőn nyitott szemmel, sétálj, túrázz, szórakozz, úgy, hogy a természetben kárt ne okozz! Ez volt annak az előadásnak a mottója, amit M. Koncz Bernadett hivatásos vadász tartott gyermekek számára.

VN

A faluházba múlt csütörtökön délelőtt az óvodás korú gyermekeket várták a helyi Mesevár oviból, illetve egyénileg. Először picit félszegen vették szemügyre a szemléltető eszközöket, preparátumokat, terméseket és a vadmegfigyeléshez szükséges eszközöket, aztán hamarosan már viharoztak a kérdések. Délután az iskolások jöttek, akik közül néhányan nyaralni érkeztek a faluba. A vadászhátizsákból előkerültek a szükséges eszközök, beszéltek a hazánkban vadászható vadfajokról, a vadászati idényekről és a vadászat szükségszerűségéről is. – Bízom benne, hogy sikerült a felnövekvő nemzedék tudását kiegészítenem és bővítenem, hogy belőlük környezettudatos felnőtt válhasson – mondta M. Koncz Bernadett.

Kiemelt képen: M. Koncz Bernadett és az iskolás gyerekek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában