táborban készült

2021.08.24. 07:00

Vasi-Hegyhát Natúrpark: vályogtéglát vittek az agrárminiszternek

A natúrpark Magyarországon a nemzeti park, tájvédelmi körzet és természetvédelmi terület mellett a természeti és kultúrtörténeti értékek megőrzésének negyedik szervezeti formája.

Pogács Mónika

Mint korábban hírül adtuk: a közelmúltban megalakult a Vasi-Hegyhát Natúrpark. Az együttműködési megállapodást a Kárpát-medencei natúrparkok találkozóján írta alá Nagy István agrárminiszter és Kovács István, az Oszkói Hegypásztor Kör elnöke. A vasvári járásból tizennégy, a körmendiből hat település csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek egyik célja a természeti és kulturális értékek térségi védelme.

– A csatlakozás jelképeként egy, a Hegyháton tartott örökségvédelmi táborban vályogból készített téglát vittünk az agrárminiszternek az ünnepélyes aláírás alkalmából ajándékba – mondta el Debreczeniné Késmárky Flóra turisztikai menedzser.

Tájékoztatása szerint ez egyben fontos szimbóluma annak, hogy a térség elkötelezett az ország 17. natúrpark- jaként a szövetség céljainak megvalósításában.

A hegyháti natúrpark a szőlőhegyekre, mint kiemelt tájértékre szerveződve jött létre.

Kiemelt képünkön: Debreczeniné Késmárky Flóra és Kovács István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában