születésnap

2021.09.18. 07:00

80 éves lett a nyugalmazott alezredes, aki hazaszeretetből lett katona

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték Lasch Béla nyugalmazott alezredest; emléklapot kapott a Honvédelmi Minisztériumtól, a Vas Megyei Védelmi Bizottságtól és Szombathely városától.

Merklin Tímea

Lasch Béla elmondta: hazaszeretetből lett katona, és máig is az emberek tisztelete, szeretete vezeti. Budapesten született, Bögötön nevelkedett, Sárváron érettségizett, majd Inotán dolgozott bevonulásáig. 1962-től 1979-ig Abasáron volt katona, majd hazakerült Szombathelyre, ahol a hadkiegészítő parancsnokságon dolgozott 1991ig, érdekvédelmi főtisztként. 1992-től a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület tagja, előbb titkára, később gazdasági vezetője, 2002-től elnöke.

– Mindig is emberekkel foglalkoztam, fontosak számomra a kapcsolatok, a másokról való gondoskodás – emelte ki gazdag életútjából, amelynek ma is része a honvéd hagyományőrzés, és aktív az egyesületi élet szervezésében.

Kiemelt képen: Lasch Bélának dr. Baán Mihály, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára is gratulált

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában