Gencsi Söprű

2021.09.14. 07:00

A színpadi programok mellett népi játszóház és borkóstoló várja a vendégeket Gencsapátiban

Intenzív, két napig tartó néptáncos élményt kínál Gencsapáti: szeptember 17-én, pénteken a Vincze Ferenc szólótáncversenyt a Művelődési Házban, szeptember 18-án, szombaton a sportpályán a Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivált.

VN

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

A 6. Vincze Ferenc-szólótáncverseny célja a vasi néptánchagyomány „használata”, feldolgozása és széleskörű megismertetése. A nevezők szabadon választhattak a vasi táncanyagból. Csaknem 80 versenyző 40 produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők pénteken 14 órától.

A 24. Gencsi Söprű – amely a pandémia miatt elszakadt a pünkösdtől, és őszre csúszott – programja szombaton 14.30-kor kezdődik, 14 csoport színpadi produkcióját tekintheti meg a közönség. Fellép az Örökítő Táncegyüttes, az ELTE-SEK Szökős NE, a Vasi Kislegényczéh, a Reményik Evangélikus Általános Iskola Bariska-Möndölecske csoportja, a Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Tánccsoport, az Ungaresca Senior Táncegyüttes, az Ungaresca Táncegyüttes, a Gradisce Horvát Kulturális Egyesület, a Fergeteg Néptánc Egyesület Nickről, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes Körmendről, az Értéket Tisztán Néptáncegyüttes Zalaegerszegről, a helyi Kópic Néptáncegyüttes és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, valamint az erdélyi Györgyfalvi Hagyományőrzők.

A pénteki Vincze Ferenc-szólótáncverseny díjazott táncosai is bemutatkoznak ezen a szombati fesztiválon. A színpadi műsor után 19 órától Laposa Julcsi és a Zala zenekar népzenei koncertje lesz, majd 21 órától a Kanizsa Csillagai együttes ad autentikus cigányzenei koncertet. Az est táncházzal ér véget.

Délután kísérőprogramként népi játszóház várja majd a gyermekeket és családokat, és borokat kóstolhatnak az érdeklődők. A program fővédnöke Ágh Péter ország­gyűlési képviselő.

Kiemelt képünkön: Pillanatkép a Gencsi Söprű történetéből. A tavaszi napfényt most az őszi váltja fel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában