Magyar Falu Program

2021.09.07. 17:30

Egyesületi házzá varázsolták a szikvíztöltőüzemet Nemescsón

A falunapi programok megkezdése előtt adták át a hétvégén a település központjában kialakított új közösségi teret. A Tézsula Hagyományőrző Egyesület pályázatát a Magyar falu program hatmillió forinttal támogatta. Az avatón Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN/MM

Sokan gyűltek össze arra az ünnepségre, amelynek alkalmából átadták a település új közösségi létesítményét. Az egyesületi házat az egykori szikvíztöltő üzem épületéből alakították ki. A felújítási, átalakítási munkákat és az új terek berendezését lehetővé tevő pályázatot a Tézsula Hagyományőrző Egyesület adta be, melyet a Magyar falu program hatmillió forinttal támogatott. Ezt már Szerdahelyi-Bánó Irén polgármestertől tudtuk meg, aki köszöntőjében kiemelte: a település életében nagy jelentőségű a lakosság összetartása, így az egyesület tevékenysége is.

Majer Tiborné, a Tézsula Hagyományőrző Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a most elkészült egyesületi ház fontos közösségi tér, mely lehetővé teszi, hogy a falu közösségei meghitt körülmények között összejöjjenek, és egymás társaságából töltekezzenek. Az új létesítményt Kalincsák Balázs evangélikus lelkész és Bokor Zoltán plébános is megáldotta. Az ünnepélyes szalagátvágáson Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is közreműködött.

Kiemelt képen: Ágh Péter, Szerdahelyi-Bánó Irén és Majer Tiborné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában