sporthorgászat

2021.09.26. 07:00

Két nap alatt csaknem egy tonna hal akadt a horgászok botjára Lukácsházán

Rengeteg halat fogtak a versenyzők az Abért II-es tavon rendezett versenyen.

VN

Fotó: VN/vasivizeken.hu

A lukácsházi Abért II-es tavon rendezték meg öt csapat részvételével a múlt hétvégén a Vasi Vizeken – Decathlon – Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokságot. Mindkét forduló kellemes őszi időben zajlott 10 és 14 óra között. A halak kicsit aktívabbak voltak már szombaton, mint az előző heti Abért-tó Kupán, de igazán vasárnapra kezdtek a fogások a korábbi megmérettetésekhez hasonlóan alakulni. Az első fordulóban a gyenge fogások ellenére is már 15-20 kg halra volt szükség a jobb szektoreredmények eléréséhez, de vasárnap ez a szám 30-40 kg-ra emelkedett.

A megyei versenyen a 25 versenyző összesen 989 kg halat fogott, ami szombaton 13,44 kg átlagfogást jelentett, míg vasárnap már 26,12 kg volt ugyanez a fogási adat. Egyéniben a felnőttek között kiváló eredménnyel Török Zoltán (Elektromosok SHE.) nyert két szektor egyessel és 48.180 gr. összfogással, az ifiknél Kovács Viktor (Körmendi Munkás HE) remekelt 53.360 gr. hallal. A tavalyi címvédő Elektromosok SHE. I. csapat (Varga Bálint, Tordai Gábor, Török Zoltán, Hajba Gábor, Szilágyi Levente) ismét eredményes taktikával 220.690 gramm fogással nyerte meg az idei bajnokságot.

Az Elektromosok SHE. immáron négy egymást követő évben ért el bajnoki címet, így ismét az övéké lett az idén alapított új vándorserleg is egy évre. A második helyen szoros eredmények mellett 219.260 gramm fogással a Répcelaki HE. csapata (Csuti Balázs, Kádi Szabolcs, Kovács Ákos, Nagy Sándor, Misák Norbert) végzett, a harmadik helyen 200.400 grammal a Körmendi Munkás HE. csapata (Sipos Dániel, Csizmazia Attila, Unger György, Vámos Attila, Kovács Viktor) diadalmaskodott. Felnőtt egyéniben az alábbiak szerint alakultak a dobogós helyek. 1. hely: Török Zoltán Elektromosok SHE. I. 48180 gr., 2. hely: Csuti Balázs Répcelaki HE. 67440 gr., 3. hely: Nagy Sándor Répcelaki HE. 57200gr.

Utánpótlás egyéniben az első három helyet a következő pecások szerezték meg: 1. hely: Kovács Viktor Körmendi Munkás HE. 53360 gr., 2. hely: Giczi Patrik Spartacus HE. 51400 gr., 3. hely: Szilágyi Levente Elektromosok SHE. I. 48390 gr. A részletes eredmények a vasivizeken.hu oldalon találhatók. A díjátadáson az egyéni helyezettek az emléktárgyak mellett a sportáruház utalványaival is gazdagodtak, melyeket Puskás Norbert ügyvezető elnök adott át. A verseny közös vacsorával és csoportképek készítésével zárult.

Kiemelt képen: A verseny dobogósai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában