Szép konyhakertek

2021.09.09. 07:00

Ketten az országos fordulóba jutottak a Káldi Kertbarát Kör terménybemutatójáról

A Káldi Kertbarát Kör szeptember 4-én tartotta hagyományos terménybemutatóját és a „Legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” verseny helyi fordulójának díjátadó ünnepségét.

Vas Népe

Fotó: VN/Dénes Imréné

A rendezvényen részt vett Sári-Kovács Szilvia, az országos verseny ötletgazdája és programigazgatója. Dénes Imréné, a kertbarát kör elnöke köszöntötte a vendégeket és megköszönte a nagyszámú részvételt. A káldi óvodások és a Káldi Napraforgók Egyesületének néptánccsoportja műsort adott, Nagy Elek zongorán játszott.

A zsűri elnöke, Skriba Lajos, az egyik agrárcég sárvári üzemigazgatója megköszönte a versenyzőknek a szorgalmas és kitartó munkát. Két versenyző országos versenyen vehet részt, hárman különdíjat kaptak, 4 termelő első, kettő pedig második helyezést ért el.

A kertbarát kör tagjai a szárazság ellenére nagyon szép terményekkel gazdagították a kiállítást, melyen helyet kapott egy óriás sütőtök, tojásgyümölcs, körte, paradicsom, kolbásztök, befőttek sokasága, virágok, szárított gyógynövények. A kiállítást Vida Károly polgármester nyitotta meg.

Kiemelt képünkön: A káldi kertekből szép termények kerültek ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában